Kastamonu Kuş Türleri

Kastamonu kuş türleri bakımından oldukça zengindir. Türkiye’nin farklı bölgelerinde, birbirinden çeşitli kuş türleri bulunuyor. Yapılan gözlemler sonucunda yaklaşık 465 kuş türü olduğu bilinmektedir. Kastamonu, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde birbirinden farklı özelliklere sahip kuş türlerine ev sahipliği yapıyor.

Kastamonu’yu Keşfedin ve İksir Otel’de Konaklayın

Kuşların melodik sesleri ve renkli görüntüleri bize hep huzur verir. Birbirinden farklı kuş türlerine şahit olmak ve onları izlemek için Kastamonu Daday’a güzel bir yolculuk yapabilirsiniz. Sonbahar mevsiminde başlayan göç dönemi ile bölgeye gelen nadir görülen kuş türleri herkesi kendine hayran bırakıyor. Kastamonu Daday yöresine has kuş türleri, etraflarına saçtıkları melodik sesler ile gelen konuklara farklı bir enerji veriyor. Daday yöresine ait kuş türlerini gözlemlemek için konaklayacak bir otel arıyorsanız Kastamonu otelleri arasında size doğanın içerisinde kaliteli bir konaklama deneyimi için İksir Resort Town’a bir fırsat verin ve mutlaka binicilik merkezimizi de ziyaret edin.

Ak kuyruksallayan, Karatavuk, Alakarga, Saksağan, Büyük baştankara, Gökdoğan, Büyük balıkçıl gibi kuş türleri Kastamonu’yu ziyaret eden kuşlar arasındadır.

Ak Kuyruksallayan Kuşu; Kuyruksallayangiller familyasına ait bir kuş türüdür. İnce zayıf ve boyu 18 cm.dir. Siyah beyaz başı, siyah göğsü, gri sırtı ve karakteristik uzun kuyruğuyla tanınırlar.

Karatavuk Kuşu; Kanat uzunlukları 25 cm olduğu için çok hareketli ve hızlı uçan bir kuş türüdür. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte alışkın olduğu yerlerde gezerler. Gezinme anında çok sessiz olan karatavuklar, tehlike olduğu zaman kesik kesik sesler çıkarırlar.

Alakarga Kuşu; Kargagiller familyasındadır ve alaca renkleri ile meşhurdur. Orta boylu olan karga türlerinin ortak adıdır.

Saksağan Kuşu; Uzun kuyruklu kuş türleri arasındadır. Saksağan kuş türleri de kargagiller familyasındandır. Boyları yaklaşık olarak 46 cm.dir. Saksağan kuşlarının ötüşleri şak-şak şeklindedir.

Büyük Baştankara Kuşu; Baştankaragiller familyasındandır. Başı koyu mavi-siyah, yanağındaki beyazlık ovaldir. Gıdısı siyahtır. Sarı renkler gövdesinin aşağısına kadar uzanır. Farklı ve çeşitli sesler çıkarırlar.

Gökdoğan Kuşu; Büyük bir kuş cinsi olan Gökdoğan kuş türü, doğangiller familyasındandır. Yırtıcı bir kuş türü olan Gökdoğanın sırtı kül grisi, başı kara ve alt kısımları beyaz üzerine çubukludur. Hayvanlar aleminin en hızlı kuşları arasında yerini alır.

Büyük Balıkçıl Kuşu; Oldukça büyük bir kuş türüdür. Sarı, keskin gagası ve siyah bacakları vardır. Büyük akbalıkçıl ve büyük mavi balıkçıl diye türleri mevcuttur. Diğer kuş türlerine göre yavaş bir uçuş stili vardır.

DİĞER YAZILARIMIZI KEŞFEDİN

Büyük Baştankara Kuşu
Gökdoğan Kuşu Kastamonu

Kastamonu Daday’da birbirinden farklı ve görsellikleriyle ünlü kuş türleri bulunmaktadır. Rengarenk, küçük bir kuşun kanat çırpmasını izlemek bizi çok başka yerlere götürebilir. Kuş türleri ile ilgileniyorsanız İksir Resort Town’da bulunan kuş yuvalarını hayranlıkla izleyebilirsiniz. Yavrusu için seferber olan anne kuşların yavrularını beslemesine şahit oldukça doğanın bize verdiği nimetler için bir kez daha şükredeceksiniz. Doğa ile baş başa geçireceğiniz küçük hafta sonu tatili yaparak Kastamonu kuş türlerini de izleyebilirsiniz. Huzur veren güzelliklerden bir tanesi de ‘’kuş sesleri ile uyanmak’’tır. Güne kuş sesleri ile başlamak ve kuş türlerinin renkli dünyasına şahit olmak için sizleri İksir Resort Town’a bekliyoruz. Sonbaharın güzelliklerini ve göçmen kuşları uçarken izleyebilmek için İksir Resort Town’a davetlisiniz.

Kaynakça:Vikipedi

ETKİNLİKLERİMİZDE BİZE KATILIN

Kastamonu İksir Resort Town Etkinlikler
ETKİNLİK TAKVİMİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

GALERİMİZE GÖZ ATIN

İksir Resort Town Galeri
KEŞFETMEK İÇİN TIKLAYIN
2019-10-17T21:25:23+03:0002 Şubat 2017, Perşembe|Categories: Blog|Tags: , , |

Yorum bırakmak ister misiniz ?

  +  16  =  17